پارک علم و فناوری دانشگاه سمنان میزبان نخستین رویداد استارتاپی حفاظت از یوزپلنگ آسیایی

پارک علم و فناوری دانشگاه سمنان میزبان نخستین رویداد استارتاپی حفاظت از یوزپلنگ آسیایی

نخستین رویداد استارتاپی حفاظت از یوزپلنگ آسیایی با همت اداره کل حفاظت محیط زیست استان سمنان و همکاری پارک علم و فناوری دانشگاه سمنان و شرکت نیکران موتور در پارک علم و فناوری دانشگاه سمنان برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی پارک علم و فناوری دانشگاه سمنان، روز دوشنبه ۱۳ آذر ماه ۱۴۰۲، نخستین رویداد استارتاپی حفاظت از یوزپلنگ آسیایی با همت اداره کل حفاظت محیط زیست استان سمنان و همکاری پارک علم و فناوری دانشگاه سمنان و شرکت نیکران موتور در سالن اجتماعات شهید پازوکی پارک علم و فناوری دانشگاه سمنان برگزار شد.

در ابتدا پس از قرائت قرآن و پخش سرود جمهوری اسلامی ایران، دکتر سیف اله سعدالدین رئیس دانشگاه سمنان ضمن خوش آمدگویی و تسلیت ایام فاطمیه گفت: تمرکز ویژه بر روی رویداد استارتاپی منجر به ایجاد اشتغال دانش بنیان و پایدار می شود که با تمرکز بر این موضوع، امید است بتوان نسل گونه یوزپلنگ آسیایی را پایدار نگه داشت.

وی شعار دانشگاه سمنان را توسعه جامع دانش بنیان، توسعه همه جانبه و توسعه منظومه ای به نوعی که بتواند تمام مؤلفه های مختلف مرتبط با علوم و پژوهش، کارآفرینی، فناوری و نوآوری و اثرگذاری اجتماعی را در خود داشته باشد، بیان کرد و گفت: دانشگاه سمنان جز معدود دانشگاه‌هایی است که پارک علم و فناوری دارد و در حال حاضر اولین پارک دانشگاهی دارای مجوز قطعی کشور است.

دکتر سعدالدین افزود: ما معتقدیم در تمام زمینه‌های تخصصی در راستای سیاست‌های همه گانه نظام مقدس جمهوری اسلامی می‌توانیم اثرگذار باشیم و با تکیه بر دانش، اشتغال پایدار ایجاد کنیم، همچنین ابراز امیدواری کرد، انشالله با ایده‌های علمی و عملیاتی این رویداد استارتاپی، بیش از پیش به مسئله حفظ محیط زیست بپردازیم.

در ادامه دکتر بهرامعلی ظاهری، مدیرکل حفاظت محیط زیست استان سمنان از تلاشهای رئیس دانشگاه و رئیس پارک علم و فناوری دانشگاه سمنان تشکر نمود و اظهار داشت: براساس تفاهم‌نامه همکاری بین پارک علم و فناوری دانشگاه سمنان و اداره کل محیط زیست استان سمنان با عنوان «خانه فناور محیط زیست»، عوامل اجرایی و فناوران می توانند از علوم نوین برای حفظ محیط زیست بهره‌مند شوند.

وی به وسعت و تنوع زیستی استان سمنان اشاره کرد و گفت: 10 گونه از گربه‌سانان در ایران شناسایی شده‌اند که هشت گونه از آنها، در استان سمنان زیست می‌کنند و به لحاظ تعداد و جمعیت، قابل‌توجه هستند و متاسفانه این هشت گونه، تا مرز انقراض پیش رفته ولی بدلیل حمایت‌های مردمی و حضور اندیشمندان و پاکبانان از انقراض جدی آنان جلوگیری شده است.

دکتر ظاهری ضمن تشکر از همه اندیشمندان، ابراز امیدواری کرد با کمک هم و ایده‌های نو و فناورانه می‌توانیم از انقراض یوزپلنگ آسیایی جلوگیری کنیم و جمعیت این گونه ارزشمند را در زیستگاه طبیعی خود افزایش دهیم.

در این رویداد، دکتر غلامرضا ابدالی مدیرکل دفتر حفاظت و مدیریت حیات وحش کشور نیز به اهمیت یوز آسیایی در دنیا اشاره کرد و گفت: در کشور پهناورمان ایران حدود ۱۳۰۰ مهره‌دار وجود دارد ولی یوز آسیایی مورد توجه ایران و تمام دنیاست و چشم جهان به ماست تا بتوانیم این گونه با ارزش را حفظ کنیم.

وی افزود: فعالیت های سازمان محیط زیست حول دو محور می باشد، حفاظت درون زیستگاه و حفاظت خارج از زیستگاه. در حفاظت درون زیستگاه که وظیفه اصلی ماست باید تهدیدات را کاهش و نقاط قوت را افزایش دهیم، منابع آبی را حفظ و جاده ها را ایمن کنیم، و در حفاظت خارج از زیستگاه باید با رفتارشناسی سعی در حفظ گونه داشته باشیم.

در ادامه نشست دکتر باقر نظامی بلوچی، عضو هیأت علمی پژوهشکده محیط زیست و توسعه پایدار، ضمن تشکر از کلیه شرکت کنندگان، اظهار داشت: در این رویداد ۳۷ طرح جهت بررسی به دبیرخانه رویداد ارسال شد که پس از ارزیابی های اولیه، ۸ طرح برای ارائه در اختتامیه رویداد انتخاب شدند.

در ادامه، پس از صاحبان طرح های منتخب به ارائه طرح های خود پرداختند و هیأت داوران براساس شاخص های نوآورانه و فناورانه بودن، قابلیت اجرا، قابلیت تجاری‌سازی و مناسب با شرایط کشور، دو طرح برتر و 3 طرح شایسته تقدیر را اعلام نمودند و مقرر شد دو طرح برتر به مرحله اجرا گذاشته شود.

لازم بذکر می باشد، طرح آقای بهرنگ اکرامی با عنوان «تولید جنین یوزپلنگ آسیایی» و طرح آقای مهدی گلستانی نسب با عنوان «تولید کیت مناسب جهت ارزیابی پتانسیل تولید مثلی» طرح های برتر این رویداد شناخته شدند و در پایان، از صاحبان طرح های برتر و شایسته تقدیر و همچنین داوران رویداد تقدیر بعمل آمد.

 

تصاویر

 -  -  -  -  -  -  -  -

0 نظر برای این خبر وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *